neděle 4. září 2022

Knockout booking & records

Knockout booking & records je nová pražská značka, kterou mají na svědomí David a Lukaso. "Původně jsme chtěli jen uspořádat koncert anglické anarchopunk kapely Conflict, která nás v životě oba hudebně a celkově názorově ovlinila. To nám vyšlo! S pomocí kamaráda děláme v březnu hned dva koncerty a to v Praze a Bratislavě. Rovnou jsme si řekli, tak proč to neudělat pod nějakou hlavičkou. Shodli jsme se, že to je dobrý nápad. Lukaso tou dobou aktivně chodil na box a název byl na světě. Prostě řekl "Knockout". Založili jsme tedy stránky na FB a během krátké doby se hrnuly, díky lidem co známe nejen u nás v ČR ale i v zahraničí, lákavé nabídky. Úplně na začátku jsme si oba řekli, že pomocí bookingu a vydavatelství si chceme plnit sny. A ty sny jsou pořádání koncertů kapel které nás baví a sami bychom chtěli slyšet, výroba merche a v neposlední řadě vydávání vinylu. Děláme to v rámci našeho koníčku, zábavy a pro lidi ze subkultury. Oba máme svá zaměstnání a Knockout booking bereme jako radost a ne jako byznys. Jestli se nám na koncertech podaří něco vydělat, tak to vrazíme zpátky v podobě vydávání desek a koncertů". 

FUCK THE RAC, NAZIS, HOMOPHOBIA!


Něco o nás:

David

Je známý bývalý bubeník skupin V.A.P. a The Chancers, který působil několik let jako produkční vlastního vydavatelství Jahquita Records a také v klubu 007 Strahov. V letech 1995-2022 pořádal koncerty mnoha českých i zahraničních kapel, včetně festivalu Skankin' Pragga, turné The Tone, koncertů Schwartzeneggar, Conflict, The Selecter, Spicy Roots. Vydavatelství Jahquita Records produkovalo například The Gang Nails, Green Smatroll nebo Fast Food Orchestra.

Lukaso

V 15 letech ho pohltil punk a po nějaké době Klub 007, kde poznal nejen různé další subkulturní odnože, ale i spoustu přátel a kapel. Muzika a věci kolem ho neustále baví i po 23 letech ve scéně. Hlavně oi! hardcore a ska. Je to část jeho života. A je jedno, jestli je to sbírání vinylových desek, nebo pořádání koncertů.



Knockout booking & records

2022

2.10 - Praha SHARP AS A RAZOR NIGHT! THE BOIS (sg), ACULEOS 
8.10 - Praha ENDFORM (can), KRONSTADT, POSTEA 


2023

20.1 - Praha FATAL BLOW (uk), ACULEOS, ROZRUCH! Křest split desky Aculeos/Rozruch!
3.3 - Praha CONFLICT (uk), ANGRY BRIGADE 
4.3 - Bratislava CONFLICT (uk), ADACTA, PIVNICA 
15.4 - Praha RED BRICKS (de) + support 
18.5 - Praha CRASHED OUT (uk) street punk + support 
v přípravě (květen): OUT OF ORDER (can)


Records release plans:

LP - The Volume
LP - split Aculeos/Rozruch
LP - The Chancers - Rudeboy Polka
EP - V.A.P. - Křič

Žádné komentáře:

Okomentovat